Canon EOS 7D
Canon EOS 7D
Un aparat absolut superb, o trecere imensa de la 400D si rotita de meniu de un imens ajutor in operarea comenzilor pe teren. Totul este imbunatatit: de la ergonomie si asezarea butoanelor, la senzor si procesor, este un salt imens care se simte instant, atat in calitatea imaginii, cat si in schimbarea stilului de fotografiere.
7D se încadrează în gama Canon peste 50D și acest lucru este evident atunci când le așezați unul lângă celălalt – 7D nu numai că are comenzi suplimentare, dar are și o “umflătură” considerabilă a vizorului pentru a se potrivi prismei sale uriașe. Noul ecran nu are o margine întunecată, așa că oferă aceeași dimensiune de afișare, în ciuda faptului că pare mai mic.
EOS 7D este aechipat cu procesoare Dual Digic 4 și acest lucru se simte. Performanța generală a camerei este de departe impresionantă, mai ales în acest segment al pieței. Cele două procesoare împing imensele fișiere de 18 megapixeli prin conducta de procesare a imaginii și o face într-un mod extrem de rapid. În loc să întrebați dacă această cameră este suficient de rapidă pentru dvs., probabil că ar trebui să fiți puțin îngrijorat dacă sunteți suficient de rapid pentru 7D.
- Senzor CMOS 18MP APS-C
- Rafala 8 cadre /sec
- Liveview mode
- Filmare 1080p HD, 720p HD
- Clear View II LCD de 3.0 in cu 920,000 puncte
- Sistem AF 19 puncte
- 1.0x marire si vizor 100%
- Wireless flash control
- Carcasa magneziu
- Etansare umezeala, praf
- ISO 100–6400 (max 12,800)
- 63 zone color sensitive metering system
- Speedlite transmitter integrat
Shutterul garantat la 150 000 de cadre cu o viteza maxima de 1/8000 sec,flash sync speed of 1/250 sec.
7D a ramas fara inlocuitor mai bine de 5 ani, cel mai lung ciclu de productie Canon. Seria a fost continuata abia in 2014 cu Canon EOS 7D Mark II, insa deja trecusem la 6D. Nici acum, in 2021 seria Canon EOS 7D, nu a fost continuata. Se pare ca e ceva special cu seria asta sau va fi abandonata, devreme ce gama mirorrless-urilor este din ce in ce mai produsa si apreciata. Spuneam cuiva ca mirorrless este viitorul, insa el usor surprins, imi raspunde: “pai, este deja prezentul” Are dreptate. Am eu obiceiul sa astept ca noile tehnologii sa arate ce pot si ce sunt cu adevarat, fara sa tin cont de imaginea de marketing creata din “fabrica”.
Un aparat excelent, ergonomie buna, control bun, baterie super ok pentru foto. Am fotografiat multe evenimente si momente si trairi cu el pana cand s-a simtit nevoia unui full frame cu ISO mai bun, obiective mai bune, senzor mai bun, acela avea sa fie Canon 6D, entry level in clasa profesionala, insa extrem de competitiv si bine construit.
Probabil ca aproape nimeni nu si-ar mai cumpara acum un Canon 7D, insa eu i l-as fi dat fiicei mele sa inceapa fotografia. 🙂